Wat verstaan we onder het begrip ‘identiteit’? + een schets van wie ik, als Karolien Deman, denk te zijn.

 

In hoeverre is er een link is tussen hoog sensitiviteit en auto-immuniteit? Volgens mij is er een interessant verband tussen beide dat nog niet nader is onderzocht. Deze video is dan ook een oproep aan iedereen die te kampen heeft met een auto-immuunziekte. Laat horen of jij je al dan niet kunt vinden in deze stelling.

 

Waarom mediteren sommige mensen? Wat zijn de voordelen die je eruit kunt halen en welke technieken bestaan er?

 

Waarom is het beter om problemen niet te negeren? Hoe je kun je het efficiëntst omgaan met moeilijkheden?

 

Bepaalde gewoonten en overtuigingen nemen we blind over van andere mensen. Onze cultuur en opvoeding duidt grenzen aan van wat geaccepteerd of verwacht wordt. Wat is de definitie van ‘normaal’? Maak jij bewuste keuzes vanuit (zelf)onderzoek of handel je eerder naar algemene maatstaven en richtlijnen?

 

In dit filmpje spreekt ik over de Israëlische zelfverdedigingstechniek genaamd Krav Maga. Ik maakte me deze vechttechniek eigen omdat ik komaf wou maken met de angst om op straat lastig gevallen te worden. www.praetorium.be

 

Wat versta ik onder spiritualiteit? Vanuit mijn eigen ervaring probeer ik dit beladen begrip te definiëren.

 

In hoeverre stel jij je persoonlijke overtuigingen in vraag? Luister jij naar de kritiek of feedback van andere mensen? In deze video schets ik mijn visie over (zelf)kritiek en hoe ik daarmee omga.

 

In dit filmpje spreek ik over mijn ervaring en inzichten omtrent het omgaan met een auto-immuunziekte, genaamd ziekte van Crohn. Ik ben ervan overtuigd dat zelfheling mogelijk is. Dat we allemaal een innerlijke kracht bezitten die ons kan doen herrijzen uit ellende en ziekte.

 

De functie en mogelijkheden van onze ademhaling wordt door veel mensen onderschat. Hoe kun je jezelf bewust tot rust brengen a.d.h.v. een ademhalingstechniek?